Volgers

vrijdag 10 december 2010

Wat kost een stofzuiger?

Via een raadspelletje op de 50+ beurs, kregen we een telefoontje of er iemand een stofzuiger mocht komen demonstreren. We gaven meteen te kennen, dat we geen stofzuiger gingen kopen. Op de afgesproken tijd kwam er een meneer voorrijden met een flinke aktetas. Eerst volgt dan een gezellig praatje om het ijs te breken. Het bleek dat we beiden voor dezelfde krant gewerkt hadden. Om dezelfde redenen hebben we onze pen in het pennenbakje moeten leggen. Dat schept een band. Toen werd het tijd om de stofzuiger tevoorschijn te toveren. Die zat verpakt in een feestelijke maar geweldig grote doos. Vervolgens kwam er reusachtige stofzuiger uit. Met een meterslange slang en dito kabel. Hij had qua vorm veel weg van onze Nilfisk, die we vanwege en gewicht en de onhandigheid maar naar de kringloop gebracht hadden. Maar net als in een kerkdienst moest alles in de juiste volgorde. Dus werd een een multomap tevoorschijn getoverd. De stofzuiger kwam uit Duitsland, op zich al een reden voor degelijkheid, volgens de aansmeermeneer. Vervolgens kregen we een uiteenzetting wat voor ongedierte er ons ons bed rondkruipt. Hetgeen me overigens al genoegzaam bekend was. En natuurlijk de reden waarom deze stofzuiger zoveel beter was dan alle anderen. Dat had voornamelijk te maken met de zuigkracht. Die bleef door het ingenieuze concept namelijk hetzelfde, ongeacht de hoeveelheid vuil in de opvangbak. Toevallig had ik daarover al het een en ander opgestoken. Ondertussen werd een een hele uitstalling aan flesjes en potjes op tafel gezet. Keurig met een doekje eronder. Het belang van zuivere lucht werd nog een onderstreept, wat niet bereikt werd met een standaard stofzuiger. En toen kwam de prijs ...€ 2650,- !!
Daar hebben we drie weken vakantie voor! Ja, maar daar hadden we wel schone lucht voor en minstens 25 jaar plezier. "Als ik 91 ben, zal ik heus niet meer stofzuigen", repliceerde ik. Hevig teleurgesteld - na een uur praten - begon onze vriend alles weer in te pakken.
Voor straf kregen we het beloofde cadeautje niet. Dat was een fikse tegenvaller ;-( !
Later keken we eens op internet. De stofzuiger is buitengewoon onhandig door zijn grootte, lange slang en kabel. Op Marktplaats werd hij om die reden aangeboden voor € 1500,-.
Ik zou zeggen;"Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Geen opmerkingen: