Volgers

donderdag 23 december 2010

Spaanse avonturen 4


Eergisteren kwam het weer met bakken naar beneden, maar vandaag was 't water op en scheen de zon. We zijn met de bus naar Mijas gegaan. Voor € 2,50 .p.p kun je heen er weer. Het waaide stevig in Mijas, maar de zon bleef toch de baas. We hebben twee Belén's bezocht. Belén (Bethlehem) is een uitvoerige tot zéér uitvoerige kerststal, met allerlei taferelen uit de bijbel. De winkels staan er hier vol mee. Er stromen zelfs beekjes door het landschap en natuurlijk zijn er mensen aan het werk die bewegen. Voor de rest merk je hier weinig van de Kerst. We hebben wat rondgewandeld in Mijas en in de buurt van het restaurant waar we de bruiloft van Ludwien en Sindo hebben gevierd, een bakkie troost en een snack gegeten. Na nog een wandeling zijn we weer met de bus teruggegaan.
Gisteren scheen de zon weer, maar het was maar een graad of vijftien. Om de calorieën de baas te blijven, hebben we weer een flink stuk gelopen en een groot winkelcentrum aan de andere kant van de snelweg bezocht. Verder zit ik ijverig mijn huiswerk Spaans te maken. 'Het gebruik van de sunjunctivo'. Ga er maar aan staan. In Mijas lag op een kerkbank het onze vader en daarin ontdekte ik zowaar el subjuntivo!

Padre nuestro que estás en el cielo, santificado sea tu nombre; venga a nosotros tu Reino; hágase tu voluntad en la tierra como en el cielo.
Ik vrees dat geen enkele Spanjaard zich daar druk over maakt.
Vandaag is het Kerstmis en hebben we een groot deel van de tijd besteed aan het aan de praat krijgen van de wasmachine en de droger. Het is allemaal heel eenvoudig als je het weet. Net zoals de knopjes van de lichtjes in de kastjes in de kamer en de gang. We hebben ze nu allemaal gevonden. Ons Kerstdiner bestond uit een biefstuk met snijboontjes en gebakken aardappelen. Heel lekker, ik had het zelf kunnen maken.
Foto's: Mijas.

Geen opmerkingen: